Publicat de: Daniel Onaca | 6 decembrie 2010

O listă (incompletă) a variantelor la datul mâinii ca tot omul

Din colecţia mea de observaţii făcute cu ocazia unor călătorii pe alte meridiane, am extras următoarele reguli ce ar putea alcătui un îndreptar util în cele mai variate împrejurări:

1. Varianta menghinei. Înşfacă mâna celuilalt şi încearcă să-i striveşti cât mai multe oase ale degetelor.

2. Varianta americană. Scutură-i mâna energic până reuşeşti să-i dizloci braţul din umăr. Numai aşa poţi fi sigur că persoana respectivă nu te va uita (şi că, eventual, va şti pe cine să voteze la cele mai apropiate alegeri). Subvarianta Harlem. Loveşte-ţi palma mâinii stângi cu pumnul mâinii drepte (sau invers) şi răcneşte pe un ton entuziasmat, „Hey man!”, ca şi cum celălat s-ar afla pe trotuarul opus.

3. Varianta peştelui mort. Întinde mâna lăsându-ţi-o să atârne precum o cârpă, leoarcă de apă, pusă la uscat. Este o variantă extrem de elegantă, care, din păcate, nu garantează nimic.

4. Varianta bunicii. Se foloseşte când îţi întâlneşti nepoţeii. Te faci că dai mâna normal, dar în palmă ţii ascunsă o bancnotă de valoare apreciabilă, căreia îi dai drumul la momentul oportun.

5. Varianta dubioasă. Ţine degetul mare îndoit, zâmbeşte şăgalnic şi şopteşte: „Scuzaţi negul din palmă”. Nu e prea uzitată, dar tocmai de aceea poate rezerva cele mai neaşteptate surprize. Subvarianta sugestivă. Este o figură mai avansată a formei de salut anterior (necesită exerciţiu), deosebirea constând în faptul că degetul mare îl foloseşti pentru gâdilatul în palmă. NB. Persoana astfel salutată trebuie aleasă cu mare grijă!

6. Varianta franceză. Se execută fără ajutorul mâinilor. Săruţi aerul din proximitatea obrazului celuilalt. Întâi pe o parte, apoi pe cealaltă.

7. Varianta slavă. Se aseamănă cu cea de mai sus, doar că mişcarea se repetă de trei ori, în loc de două. Nu contează  cu ce parte începi. Subvarianta Brejnev-Honecker. Sărut apăsat şi prelung pe gură. Pe cât de apreciată de unii, pe atât de dezagreată de alţii, dar dacă „beneficiarul” insistă…

8. Varianta piosă. În timp ce cu dreapta dai mâna ca tot omul, cu stânga îl apuci pe celălalt de încheietura aceleiaşi mâini. Pentru a accentua efectul e bine să-ţi înclini şi capul uşurel pe-o parte.

9. Varianta politicoasă. Sărută dosul mâinii, fără să i-o reţii prea mult într-a ta. Este recomandabil să o aplici, când partenerul e de sex opus şi cu precădere în România.

10. Varianta suedeză. Îl cuprinzi pe celălalt în braţe şi-l baţi de câteva ori uşor cu palma pe spate. Cu cât mai tare e îmbrăţişarea, cu atât mai mult îl convingi pe celălalt de prietenia ta. Unii preferă totuşi să se abţină de la acest tip de salut, la prima întâlnire.

Mai cunoaşteţi ’mneavoastră şi alte variante?


Responses

  1. […] O listă (incompletă) a variantelor la datul mâinii ca tot omul Mon Dec 06, 2010 9:52 am Decalogul de luni […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: