Publicat de: Daniel Onaca | 27 septembrie 2013

Bătăi crunte în Casa Domnului

 Judecata omenească și dreptatea divină

Starețul manastirii Cotmeana din Argeș a inceput sa tina slujbe unei femei insarcinate care se temea ca viitorul prunc se va naste cu o malformatie numita in popor buza de iepure. Credincioasa mai avea o fetita care suferea de aceeasi afectiune. Slujitorul domnului i-a promis ca bebelusul va fi sanatos daca va respecta tot ce ii spune el. Asa ca viitoarea mamica a tinut posturi si a venit si de doua ori pe luna pentru slujbe speciale, platite. Rugile Starețului nu au fost suficiente, pentru ca bebelusul s-a nascut cu aceași afectiune ca și primul. Suparati, parintii impreuna cu bunica si un unchi au mers sa ceara socoteala pentru banii platiti pe acatiste. Starețul a fost fugarit prin altar, imbrancit si lovit de credinciosi.

Starețul s-a justificat spunînd că el doar s-a rugat pentru ei si se întreabă: “Cine a mai vazut sa vina inapoi sa ceara inapoi banii pe acatiste?” In apararea Starețului au sarit si cativa calugari după care s-au impartit pumni si picioare, in jurul bebelusului de numai două luni pe care mama il purta cu ea in brate. Cand au sosit politistii, chemati de urgenta printr-un apel la 112, scandalul in manastire era in toi iar cei implicati au avuit nevoie si de ingrijiri medicale. Preotul a aratat echipei ProTV sutana și draperia din altar, rupte de către familia nemulțumită.

Credinciosii au facut plangere la politie. Tabara adversa asteapta dreptatea divina. Cam așa sună una din invocațiile celor îndurerați de necazul căzut asupra lor: “Cu lacrimi in ochi o sa ma uit la tine, Doamne, sa ii pedepsesti pe nemernici, praful sa se aleaga de ei, pentru ce mi-au facut ei mie… Copilul a iesit asa pentru ca sunt nemernici, oameni de nimic.”


Responses

  1. 😉 noi suntem patimasi si cand ne rugam si cand injuram! Si daca ceva merge prost de vina e ala care ne-a luat banii, adica taxa pe prostie.

    • „Taxa pe prostie”! Nu stiu cat de incetatenita e locutiunea asta, dar aici se potriveste perfect. Mie, drept sa-ți spun, argumentul staretului mi s-a parut simpatic: Sa dai înapoi bani plătiți pt acatiste!? Se poate asa ceva? Ar însemna sa-l suparam pe D-zeu!

  2. Ma prapadesc de ras. Pai cine se aseamana se aduna. Ar trebui sa li se pretinda si preotilor sa restituie banii pentru rugaciunile neindeplinite. Vrajitoarele si ghicitoarele trebuie sa restituie banii daca nu ghicesc bine. Sau nu? 🙂 Ma intreb cat de mult se vor lasa prostiti oamenii si pana unde merge ignoranta lor?

    • Ignoranta unora (mulți/ putini?) nu are limite. Ar putea fi expediata la capitolul Amuzamente daca, uneori (de multe/ putine ori?), nu s-ar insoti cu violenta. Si apoi mai am o convingere: omul prost e si rau la suflet.

  3. Asta a fost o situatie oarecum comica. Femeia, daca era intreaga la cap, trebuia sa mearga la medic, nu la popa ca popa nu e ginecolog si nici genetician. Iar popa si-a luat o binemeritata corectie peste freza. Cunosc insa o situatie cand o tanara a descoperit ca are cancer la san iar popa i-a spus ca trebuie sa se roage foarte mult si ii trece. In cateva luni tanara a murit. La scurt timp, popa s-a imbolnavit si s-a internat in spital pentru operatie. Spune ceva asta despre caracterul popilor? Si nu e un caz singular.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: