Publicat de: Daniel Onaca | 29 septembrie 2013

Darul de la absolvirea școlii

Un tânăr, singur la părinti, urma să-și încheie studiile academice. De luni de zile admirase o mașină de lux expusă în vitrina unui magazin auto. Știa că tatăl lui își poate permite să o cumpere, așa că le-a dat de înțeles părinților că ar fi foarte fericit să o primească în dar, la absolvire. În ziua acelei festivității, tatăl și-a chemat fiul în birou. L-a felicitat pentru anii de studiu, i-a spus cât de mândru este de el și cât de mult îl iubește, apoi i-a întins o cutie. Fiul a deschis cutia, sperând că va găsi în ea cheile mașinii, dar, în locul ei, găsi o biblie. Un volum îmbrăcat în piele, cu numele lui scris în litere aurite pe copertă. Era frumos, cei drept, dar… nu era ceea ce se aștepta el! Adânc dezamăgit, fiul trânti Biblia pe biroul tatălui și ieși din cameră. În acea zi s-a hotărât să părăsească locuința în care crescuse și să o rupă definitiv cu părinții săi.

Anii au trecut. Tânărul de odinioară era de-acum un bărbat în floarea vârstei. Într-una din zile primi o telegramă care îl anunța că bătrânul său tată era pe moarte. Cu inima îndurerată, s-a hotărât să-l viziteze. Din nefereicire, când a ajuns la vechea casă părintească, tatăl său murise deja. Fiul intră rând pe rând în camerele vastei locuințe, rememorând episoade din tinerețea sa. A intrat și în încăperea unde știa că se afla cândva biroul tătălui său. Masa grea, din lemn de stejar se afla tot acolo unde o știuse el. La un capăt al ei, descoperi Biblia pe care o primise în ajunul absolvirii facultății. Fiul a luat-o în mână și a început să o răsfoiască. La un moment dat, întorcând o filă, a dat peste un plic pe care se afla adresa unei firme auto. Era tocmai firma de unde, cu ani în urmă, sperase să primească în dar o mașină. În plic, un contract de vânzare, întocmit chiar în ziua în care absolvise el școala. ”Achitat”, stătea scris pe el. Mașina îl aștepta în garaj de ani de zile, fără ca el să fi știut acest lucru.

 

 

Reclame

Responses

  1. Mulțumesc.
    Să învățăm să nu ne pripim. 🙂

    • … și să nu acționăm la mânie, să nu ne lăsăm cuprinși de ură, să nu purtăm ranchiună cuiva care credem că ne-a făcut rău, să ne înfrângem egoul, să știm să iertăm și câte și mai câte…

  2. Reblogged this on The International Blogspaper.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: