Publicat de: Daniel Onaca | 17 septembrie 2014

Turnul Trompeților din Mediaș

O legendă transilvană

Turnul Trompeților din Mediaș (Cetatea Luminii) se numără printre primele zece construcții din lume ridicate înclinat, fiind, susțin unii, chiar pe locul doi în lume, după celebrul turn din Pisa. După finalizarea construcției, turnului i s-au adăugat alte patru turnulețe, pentru a arăta lumii că orașul Mediaș are și judecătorie. De asemena, în vârful lui, s-a constituit un punct de observație de unde un trâmbițaș alerta populația în caz de incendiu, invazii sau alte primejdii.

Mediaș

Oamenii din partea locului povestesc că, atunci când lucrarea a fost începută, oficialitățile din Mediaș își doreau ca turnul să rivalizeze cu cel al Sfântului Ștefan din Viena astfel că, spre sfârșitul lucrărilor, au decis să îl mai înalțe cu încă trei etaje, astfel că turnul a ajuns la înălțimea de 68,5 metri. O legendă spune că faptul acesta la mâniat pe Dumnezeu care a înclinat turnul. O altă legendă însă spune că, după ce au observat că turnul era construit strâmb, muncitorii au încercat să-l îndrepte trăgând de niște frânghii. În timp ce făceau ei asta, unul dintre ei a văzut o domnișoară, s-a zăpăcit de cap și a uitat să se mai oprească din tras, astfel că turnul s-a înclinat în direcția opusă cu 2,29 de metri.

Oricum ar fi, Turnul Trompeților din Mediaș, ridicat în urmă cu cinci secole, stă și astăzi mărturie a măiestriei constructorilor transilvăneni.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: