Publicat de: Daniel Onaca | 7 februarie 2015

Sfatul dracilor

Cum înşeală diavolul pe om

Satana i-a adunat odată la sine pe toţi draci şi le-a vorbit astfel:

– V-am chemat aici pentru ca fiecare din voi, care știe cel mai bun mesteșug de a înșela oamenii să iasă în faţă şi să povestească. Cel ce mă lovește în gândire îl voi face general peste ceilalți.

Atunci a ieșit unul din grămadă și a zis:

– Eu îi spun omului așa: “Măi omule, du-te la biserică, postește, roagă-te, dar du-te şi la crâșmă, la jocuri, la petreceri, ca să te veselești!” Cu metoda asta am înșelat pe mulți. Când ies de la biserică, unii se opresc la cârciumă. Acolo fiecare se întânește cu neamuri, cu prieteni. Mai ia o tuică, mai vine un lăutar să-i cânte… Din cauza asta omul se împiedică și nu-i mai foloște nimic că a fost dimineața la biserică.

– Ai înșelat numai pe cei mai proști ca tine, i-a răspuns Tartorele. Tu îi spui omului să meargă și la biserică și la cârciumă, dar Hristos îi spune în Evanghelie: ”Nimeni nu poate sluji la doi domni!” adică și mie și Lui. L-ai îndemnat tu și omul poate că se duce de câteva ori, dar pe urmă vine îngerul, care îi spune că nu poate umbla pe două căi și-i cere să se hotărască: ori cu dracul, ori cu Dumnezeu!”

Se întoarce dracul, astfel dăscălit la locul lui și iese altul la raport:

– Eu îi spun omului așa: Omule, nu este Dumnezeu, nu este drac, nu este înger, nu este iad, nu este rai, nu este nici munca veșnică, nici slava veșnică. Totul este aici în lumea asta! Dacă ai ce bea și ce mânca, dacă ai femei, bani mulți și cinste de la oameni, atunci să știi că aici este raiul. Dacă n-ai, atunci aici este iadul. Așa a fost, este și va fi, cât trăiește omul pe lumea asta.

– Si tu ai înșelat pe cei mai proști ca tine, i-a răspuns Satana. Oare nu știi că în Scriptură stă scris negru pe alb, că este și drac şi Dumnezeu, şi înger… că este și rai şi iad şi muncă veșnică ? Cei care o citesc, nu te cred pe tine.

După un timp iese în faţă unul ghebos, cu patru rânduri de coarne şi cu coadă grozav de lungă. Sarsăilă se apucă să povestească:

– Eu atât îi spun omului: “Măi omule, este adevărat că există și Dumnezeu, și draci, și îngeri, și iad și rai, unde să te străduiești să ajungi, dar… de ce ești tu prost? De ce să începi truda chiar de astăzi?” Dacă-i copil îi spun: “Măi baiete, tu mai ai mult de trăit! Vine tinerețea, trebuie să te însori, să petreci în lume! Nu-ți pierde anii degeaba, doar viața trebuie trăită!” Dacă-i tânar, îi spun: “Poți să începi o viață plăcută lui Dumnezeu după ce te însori. Acum distreaza-te cât poți că pe urmă, cânde vei renunța la plăceri, Dumnezeu te iartă, căci El stie neputința omului. Nu-i târziu să te pocăiești nici când vei fi aproape de moarte! De ce să postești acum și să-ți strici sănătatea? Postul e pentru bătrâni! Vrei să pierzi ceasuri întregi cu rugăciuni, când ai atâta treaba ?! Iaca, ai casă de făcut, copii de crescut, fată de măritat…” Așa îl încurc cu grijile vietii. Dumnezeu îi spune ”azi”, iar eu îi spun: “Nu astăzi, ci mâine, poimâine, la bătrânete!” Si când s-a obisnuit cu păcatul, al meu e pentru totdeauna! Căci păcatul care nu l-a lăsat azi, mâine-poimâine prinde rădăcini și e greu de scos.

– Bravo, a exclamat Satana! Acesta e cel mai bun sfat! Să știe tot soborul, că cea mai bună cale de a câștiga suflete, nu este de a-l opri pe om de la rău, pe față. Mult mai potrivit este de a-l învăța să amâne fapta buna de azi pe mâine, de mâine pe poimâine și de la tinerețe înspre batrânețe, până când ajunge pe patul morții!

Reclame

Responses

  1. Toate bune si frumoase cu o singura conditie…sa existe diavol…Din fericire nu exista, din nefericire oamenii cred ca exista…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: