Publicat de: Daniel Onaca | 10 iulie 2015

Tipologie balcanică (2)

Specimene dintr-un atlas de mitocănie urbană

(Texte preluate, prelucrate și prescrutate, de pe blogul d-lui Racolta Petru: https://racoltapetru6.wordpress.com/2015/05/09/atlas-de-mitocanie-urbana )

Bădăranul de cinematograf (Pelicula bipedo retardus) Specimenul umblă în haită, însoțit de o femelă platinată, eventual botoxată. Soarbe zgomotos din pahar și face comentarii cu voce tare, de genul: „Pensionarii, cu fața la perete!”, „Bine băăăăăh!” , „Arde-o, frate!”. Are telefonul mereu deschis, la care răspunde cu „Băă, sunt la film și nu pot să vorbesc! Te sun eu, băăă!”

Țăranul de mall (Mallus Homo Retardus) Îl recunoști ușor după maneaua care îl anunță că este apelat pe telefonul mobil, după lanțul gros ce îi cuprinde grumazul, după gelul din cap și perciunii îngustați până la ridicol sau după tricoul fake, cumpărat din En Gross, pe care este scris greșit numele unui brand celebru. Își părăsește adăpostul seara, mai ales sâmbăta și duminica, cu întreaga familie, pentru a se recrea, unde altundeva, decât la mall. Mascul-Alfa de felul lui, vorbește tare, gesticulează mult, cele două beri băute acasă fiind mai mult decât suficiente pentru a îl face remarcat.

Pițipoanca

Pițipoanca de companie (Siliconatus Felina) Superficială, stridentă și opulentă, se afișează cu mârlanul de Dorobanți ori cu țăranul de mall. Ființă nocturnă, de tip club, poartă de-a lungul zilei, indiferent de vreme, ochelari de soare mari și negri. Aflate pemanent în căutarea hranei, specimenele au în dotare genți mari și scumpe, de marcă evidentă. Sunt comunicative, telefoanele lor mobile sunt prelungire firească a urechii. Le place să apară la televizor, ca să vorbească despre orice. Visul lor este ca măcar o dată în viață o cunoscută revistă de poze să le publice fotografia și să le laude pentru prețurile exagerate ale veșmintelor și accesoriilor. Cel mai utilizat apelativ a lor, în comunicarea verbală, este „Hai fată!”)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: