Publicat de: Daniel Onaca | 2 August 2015

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița (6)

Doina Frunzăverde cumpără și doboară. Scrisoarea domnului Vlad Lăzărescu

(Text publicat pe situl Romania Curată) http://www.romaniacurata.ro/scrisoare-din-australia-pentru-un-singur-lucru-pot-sa-multumesc-uem-resita-ca-m-a-ajutat-prin-scarba-provocata-sa-am-curajul-sa-ma-urc-intr-un-avion-cu-trei-copii-sub-patru-ani-si-sa-ince

Care era reacția studenților? În primul an au încercat să facă o listă împreună cu unul dintre profesori, prin care să ceară excluderea mea pe baza unor afecțiuni psihice. Când și-au dat seama că este cam greu cu așa ceva, au renunțat. Nu îmi era ușor să văd cum colegii copiau și profesorii se făceau că plouă. Cred că în grupa/clasa mea nu mai era nimeni să nu copieze, ceea ce te punea într-o situație delicată, deveneai un soi de oaie neagră în mod paradoxal.

După incidentul de la Matematică, l-au sunat dl Raduca E., decan pe atunci, pe profesorul de Mecanică, dl. Stângu, care îi ceruse d-lui Hălălae să fie asistent la examen, cerandu-i să-l înlocuiască cu altcineva. Colegii au înțeles că este vorba de o ”supercomisie” de examinare din cauza mea și realizând că nu pot copia, s-au înțeles și, la un moment dat, au plecat la un semn cu toții, astfel că am rămas să dau examenul la Mecanică singur, bineînțeles după ce m-au înjurat și amenințat înainte. Cum credeți că mi-am luat 8-ul acela? Dar știm că lucrurile care nu ne doboară ne ridică, deși gândul că cei mici, copiii, vor trece prin așa un sistem mă deranja mult. Deci nu înțeleg altfel atitudinea unor studenți disperați de situația de la UEM, decât că sunt beneficiari direcți ai unui sistem bine pus la punct în care vorba dlui profesor Stăngu: „Lăzărescule, dacă ăștia nu te doboară, vor încerca să te cumpere”.

Cam asta face d-na Frunzăverde, când nu doboară, cumpără. Și-a aservit Liga Studenților, care în permanență a știut de acțiunile mele, tot ce se întâmplă, dar niciodată nu a făcut ceva, nici cel mai mic sprijin nu l-am primit, și-a aservit profesorii prin obligații diverse și prin inducerea unei temeri că nimeni nu se poate pune cu dânsa, având un spate puternic pe care cei mai mulți îl conștientizau: soțul dânsei, conexiunile la Parchet și SIE șamd. Doar d-na Micloșină nu era dintre dușmani, și nici dl Mihăilă, toți aveau prieteni și conexiuni, doar nu credeți vreo clipă că erau de capul lor?

EUM 6

Vlad Lăzărescu a fost student la UEM Reșița (oct. 2011 – febr. 2014), specializarea Electromecanică, domeniul de licență Inginerie Electrică. Decanatul Facultății de Inginerie a UEM a confirmat faptul că autorul scrisorii a fost student între 2011 și 2014, afirmând că a plecat în Australia în 2014, fără a da o explicație de ce a renunțat la școală.

Ultima oră: Știre preluată de pe situl Pressalert (Georgeta Stanici, sâmbătă, 01 august 2015) http://www.pressalert.ro/2015/07/prodecanul-arestat-preventiv-demisioneaza-din-functia-de-la-universitatea-eftimie-murgu-ce-facut-o-profesoara-pentru-300-de-lei-si-un-parfum/

Prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale din Reşiţa, Florin Franţ, arestat preventiv zilele trecute pentru infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, și-a dat marți demisia din funcţiile ocupate la Universitatea Eftimie Murgu. Şi conferenţiarul universitar Irina Oriol, arestată în același dosar, și-a înaintat demisia. Și ea e acuzată de trafic de influenţă în formă continuată, după ce a fost prinsă în flagrant cu suma de 300 lei şi un parfum (în valoare de 194 lei), bunuri pretinse de la un investigator sub acoperire, în vederea promovării unui examen restant. În contul banilor și a parfumului, conferențiarul i-a dictat „studentului” subiectele pentru examenul ce urma să fie susţinut a doua zi, punându-i la dispoziţie inclusiv materiale de curs din care trebuia citat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: