Publicat de: Daniel Onaca | 28 August 2015

Neculai Constantin Munteanu despre toanta Grapini

Maria Frapini lovește din nou!

Marea damă a conservatorismului dâmbovițean, aripa Dan Voiculescu, acum în conservare, Maria Frapini lovește din nou. Exportată la Bruxelles, femeia n-are stare. Mai nou, citește ! Dar știți cum? Citește acasă, la slujbă, în mers, în șezut, în mașină, în avion, pe pământ, sub pământ și, desigur, în văzduh. Normal pentru o olimpică și la română ! Cine nu citește, nu scrie! Și Varia Grapini scrie. Nu mult, dar des. Chiar prea des. O pauză nu i-ar strica. Dar ea, nu și nu! Urmeză nesmintit îndemnul lui Titu Maiorescu, care era Ion Heliade Rădulescu: „Scrieţi fetelor, orice, numai scrieţi“!

1. Jean Honore Fragonard - A Young Girl Reading 13

Și Maria Wrapini scrie, după cum se poate observa din captura de mai jos. După ce admirați originalitatea folosirii semnelor ortografice şi de punctuaţie, ce aflați? Aflați că Magia Trapini citește când bea cafea. Ce citește? Citește, citez, „cartea Mihaelei Mitroi-Nepretuitele femei”. După ce-i anonimizează numele, reducându-l la o literă, după moda sovietică, „M.Mitroi este una dintre femeile pe care le apreciez”, Garia Mapini dă un cititat și conchide triumfătore „eu imi asum sa spun ca are dreptate!” Din scrupulozitate profesionlă am dat pe „Gogăl” și, stupoare, scriitorea Mihaela Mitroi nu există. Există doar distinsa doamnă Mihaela Miroiu, autorea cărții „Neprețuitele femei” și prietena nostră de pe FB,

Grapini Toanta

Ce deducem noi de aici. Noi de aici deducem că Mafia Grapini ori uită de la mână până la gură când citește la cafea, ori reține mai mult din ce mănâncă decât din ce citește. Zic. Așa că, pentru pocirea numelui, Tăria Crapini îi datorează doamnei Mihaela Miroiu un miel. N-are? Are ! I-am greșit de atâtea ori numele Mariei Brambini, și n-am chef să corectez, că-i datorez o turmă de mioare. Una să i-o dea doamnei Mihaela Miroiu. Pe celelte poate să le ducă la păscut.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: