Publicat de: Daniel Onaca | 30 August 2015

Teroristul din autobuz

Întâmplare autentică, relatată de doamna Lucia Stroilă

Am mers mai pe primăvară la mare. La întoarcere, autocarul abia a adunat clienţi cât să-şi ocupe locurile să plece spre Bucureşti. Printre pasageri şi un tânăr de culoare, vorbitor de limba rămână. Stâlcit, dar o vorbea. A întrebat politicos cât e biletul, a plătit şi s-a dus de s-a aşezat în spate. Studia în România, cu siguranţă şi stătea de ceva timp aici, de prinsese atât de bine să vorbească româneşte.

Când mergeam către Constanţa, am întâlnit tot felul de filtre ale poliţiei de frontieră. Ne-am mirat, dar ne-am gândit că poate e doar un exerciţiu de rutină, în legătură cu navele americane din port.

În fine, am plecat din Constanţa şi după ce-am trecut de podul de la Cernavodă ne-a oprit poliţia. Autocarul a tras pe dreapta, poliţistul a venit la uşă, l-a întrebat pe şofer dacă are călători suspecţi, omul a spus „nu” şi poliţiştii au urcat să se asigure şi să ne legitimeze. Erau trei, înarmaţi. Direct la băiatul de culoare s-au dus. L-au somat să coboare, l-au controlat, l-au pus să dea explicaţii, să prezinte paşaport, legitimaţie de student, să justifice ce căuta acolo, între noi. Omul, calm, a prezentat actele, a dat explicaţiile, a răspuns la toate întrebările şi până la urmă i-au dat documentele înapoi şi l-au lăsat să urce în autocar. Până la locul lui l-au petrecut o mare de ochi suspicioşi de oameni albi. El a trecut tăcut şi s-a aşezat acolo, pe scaunul lui, fără să spună un cuvânt.

Am ajuns în Bucureşti, pe tânăr îl aşteptau prieteni la fel de tineri, aveau de pregătit o lucrare împreună, asta am prins din discuţiile lor de lângă autocar. Stăteam lângă uşă şi doar femeie sunt şi eu, normal că am tras cu urechea. Eu am coborât la ultima staţie, că-mi era mai uşor să ajung acasă. Cu mine au coborât mulţi călători, printre care şi o blondă pe jumătate dezbrăcată, pe care o aştepta prietenul în staţie. S-au pupat şi au mers de mână în spatele meu. Atunci am aflat şi eu că am trăit o adevărată aventură, că un pasager clandestin din nu ştiu ce ţară africană scăpase de sub escortă în port şi urcase în autocarul nostru, că l-au luat poliţiştii pe sus, că el a încercat să se ascundă şi să riposteze, dar nu a avut niciun succes.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: