Publicat de: Daniel Onaca | 30 august 2015

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița (7)

Metodele doamnei Doina Frunzăverde. Scrisoarea domnului Vlad Lăzărescu

(Text publicat pe situl Romania Curată)  http://www.romaniacurata.ro/scrisoare-din-australia-pentru-un-singur-lucru-pot-sa-multumesc-uem-resita-ca-m-a-ajutat-prin-scarba-provocata-sa-am-curajul-sa-ma-urc-intr-un-avion-cu-trei-copii-sub-patru-ani-si-sa-ince

Cred sincer că UEM Reșița nu poate funcționa așa cum este ea acum, regulamentele dacă vor fi verificate se va vedea că nu există reglementare serioasă pt. prezența la cursuri, deși sunt cursuri de zi, copiatul nu atrage exmatricularea, iar mita, necinstea și presiunea de a înșela sunt la ele acasă prin materii predate după bunul plac – nimeni nu respectă fișa disciplinei și nici nu o aduce la cunoștința studenților tocmai pt. a putea face fiecare ceea ce vrea, materii nestructurate și ciuntite după cheful fiecărui profesor. Toate acestea le pot documenta cu hârtii și mărturia personală.

Pentru un singur lucru pot să mulțumesc UEM Reșita, că m-a ajutat, prin scârba provocată, să am curajul să mă urc într-un avion cu trei copii mici și să încerc să trăiesc o altfel de viață, indiferent dacă aceasta va fi o provocare imensă pentru familia noastră. Vom fi săraci, vom învăța și Dumnezeu ne va ajuta să uităm încet, încet umilințele unor derbedei “academici”. Pentru cei care nu pot pleca însă, din diverse motive, cred ca este bine ca pregătirea profesională să o facă oriunde în altă parte, dar nu în universități de genul UEM Reșița. Toată viața vor fi datori pt. o diplomă care le-a fost oferită cadou de niște impostori academici.

Nu am crezut că mă pot bucura de respectul și sprijinul unor străini până mai ieri, oameni dornici să te ajute atât la universitate, cât și în cele de zi cu zi. Nu este ușor, în special când ai și trei copii mici, dar niciun efort nu mi se pare prea mare atunci când mă uit înapoi și realizez cum poți fi exclus, marginalizat, jignit, amenințat, abuzat și toate astea într-o universitate, într-un mediu academic. Regret, dar trebuie să spun că cei mai mulți dintre cei înscriși la UEM, nu ar putea fi studenți decât la UEM, de aceea sunt disperați și văd cum le fuge pământul de sub picioare, nici nu mai contează cine este rector și cât de ticălos este, atât timp cât li se răpește unica șansă de a fi „studenți” undeva, chiar și în acele condiții.

Sistemul este bine clădit, are structură, că între cei prinși există o legătură, nu erau niște cazuri izolate care luau mită de capul lor, iar încercările mele repetate de a scoate răul la lumină și metodele folosite de d-na Frunzăverde și cei din conducere, prin schimbări repetate de regulamente în perioada contractului de studii, mă duc la gândul că sunt beneficiari direcți ai unui sistem corupt și doar infiltrarea DGA a putut să scoată parțial la iveală cele ce se petrec acolo.

Vlad Lăzărescu a fost student la UEM Reșița (oct. 2011 – febr. 2014), specializarea Electromecanică, domeniul de licență Inginerie Electrică. Decanatul Facultății de Inginerie a UEM a confirmat faptul că autorul scrisorii a fost student între 2011 și 2014, afirmând că a plecat în Australia în 2014, fără a da o explicație de ce a renunțat la școală.

Repercusiuni:

Știre preluată de pe situl Pressalert (Marius Popescu, sâmbătă, 01 august 2015)

http://www.pressalert.ro/2015/07/sotia-lui-sorin-frunzaverde-este-audiata-in-dosarul-mitei-de-la-universitatea-eftimie-murgu/

Soţia lui Sorin Frunzăverde, Doina Frunzăverde, a fost audiată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în calitate de martor, în dosarul în care mai mulţi profesori de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa sunt cercetaţi pentru că ar fi luat mită între 300 şi 400 de euro de la studenţi, pentru promovarea unor examene. În acest dosar, anchetatorii au făcut 18 percheziţii la UEM, unde Doina Frunzăverde este rector, şi la locuinţele unor profesori suspectaţi că au primit între 300 şi 400 de euro de la studenţi pentru promovarea unor examene.


Lasă un comentariu

Categorii