Publicat de: Daniel Onaca | 4 Septembrie 2015

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița (8)

Onoarea pierdută a d-nei Doina Frunzăverde sau cum e menținută în viață UEM Reșița. Scrisoarea domnului Vlad Lăzărescu.

(Text publicat pe situl Romania Curată) http://www.romaniacurata.ro/scrisoare-din-australia-pentru-un-singur-lucru-pot-sa-multumesc-uem-resita-ca-m-a-ajutat-prin-scarba-provocata-sa-am-curajul-sa-ma-urc-intr-un-avion-cu-trei-copii-sub-patru-ani-si-sa-ince

Îmi aduc aminte când unul dintre profesori îmi spunea că dau bani chiar de la dânșii ca să înscrie studenți altfel s-ar închide universitatea. Din 25 de studenti cu care am început anul întâi pe hârtie au rămas vreo 14 în anul doi și vreo 7 în anul trei, iar in fiecare an apăreau pe lista 3,5,7 studenți reînmatriculați, repetenți, pe care nimeni nu-i vedea niciodată, astfel ca nicio clasă să nu arate realitatea crudă, vreo 5-7 studenți, din care unii apăreau doar la examene.

Dacă ar exista o verificare reală și s-ar face diferențele între cei care, fie și ocazional vin la ore, și cei înscriși ar fi usor de probat cum peste 50 % dintre studenți nu există, iar banii pt. aceștia intră în conturile universității. Atunci dai și jumătate de salariu ca să înscrii câțiva studenți, dintre cunoscuți sau …., astfel încât să ai studenții și banii pe cap de student care îți asigură viitorul salarial.

Mai inventezi o secție… fie și în ton cu moda. S-a deschis o secție nouă acum vreo doi ani, ceva în domeniul energiilor regenerabile. Verificați să vedeți după efortul depus pt. deschiderea secției câți studenți are aceasta, dacă funcționează și câte alte secții s-au închis între timp. Ce spune asta? Câtă viziune are rectorul și conducerea, dar si ce metode au de a atrage studenți noi, metode pompieristice și de proastă calitate care au în vedere doar numărul de studenți și banii primiți pt. aceștia.

Nimic nu poate fi mai dezgustător decât să o vezi pe dna Frunzăverde cum ne arată acum ce avem de făcut și cum va pedepsi ea pe cei ce sunt deja în arest datorită DGA, încercând să ne abată atenția de la faptul că ea este cea care a construit acel sistem, a eșuat categoric și a dezvoltat dincolo de cele văzute un sistem corupt, defect în toată funcționalitatea sa și cu urmări pe termen lung de nebănuit. Cum poți da viață unui mort în putrefacție? Ceea ce a ieșit la iveală este doar mirosul, adevărata distrugere este încă bine acoperită.

Pot incheia doar cu aceasta: “Rușine vouă profesorilor din UEM Reșița, nu doar celor ce ați primit mită, ci și celor care ați tăcut atâția ani și ați tolerat un sistem corupt, ca și cum nu ați fi fost parte din el, celor ce ați lăsat ca generații întregi de tineri să fie deformate și crescute în tot ceea ce înseamnă hoție și mizerie morală, ca și cum nu ați fi știut ce se petrece! Ați știut, ați tăcut, pentru că ați avut de câștigat. Rușine să vă fie!”.

Vlad Lăzărescu a fost student la UEM Reșița (oct. 2011 – febr. 2014), specializarea Electromecanică, domeniul de licență Inginerie Electrică. Decanatul Facultății de Inginerie a UEM a confirmat faptul că autorul scrisorii a fost student între 2011 și 2014, afirmând că a plecat în Australia în 2014, fără a da o explicație de ce a renunțat la școală.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: