Publicat de: Daniel Onaca | 8 Octombrie 2015

Agurida livrată de un dobitoc de Teleorman. Liviu Dragnea

Marginalii la un proiect de lege

Fragmente preluate de pe pagina http://politeia.org.ro/editoriale/defaimati-l-pe-liviu-dragnea-dati-i-o-constitutie/41123/

Nnumai un aparatcik ca Liviu Dragnea putea cloci un de proiect de lege scos parca din sertarele Suzanei Gadea sau lui Mihai Roller.  Pentru a va scuti de lectura fastidioasa a unei legi imbecile, va aduc direct miezul ei putred:

Art. 1. – d) Defaimare sociala – fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la un anumit grup social.

  1. c) Grup social – categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, apartenenta politica, orientare sexuala, origine sociala, avere, dizabilitati, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SIDA.

La ce naiba trimite acest conceptul ”origine socială”, daca nu la originea sanatoasa a celor care nu erau chiaburi? Dragnea isi demasca astfel fondul de gandire comunisto-pecerist: el vede societatea doar cu lentilele celui care imparte societatea in cei cu origine sociala sanatoasa vs cei cu origine sociala nesanatoasa. Grijuliu ca una dintre “origini” sa nu fie defaimata, el vrea sa o protejeze prin lege, insa el este primul care ii defaimeaza pe oameni atunci cand propune, implicit, o perspectiva a societatii in functie de “originea sociala” a oamenilor! Tovarase Dragnea, cum ati supravietuit pana azi, intr-o societate in care conceptul marxist de “origine sociala” a fost sters de Revolutia din decembrie?

Inca un lucru reiese din citirea atenta a miezului legii: includerea apartenentei politice printre criteriile “grupului social”. Or, acest criteriu tine de vointa proprie a omului, si, ca orice lucru ce tine de vointa proprie a cetateanului, poate fi supus judecatii morale a oamenilor si evaluarii Justitiei. Cand faci parte dintr-un partid care instiga la sabotarea Justitiei sau care ataca Curtea Constitutionala, acest fapt este pe deplin blamabil si incriminabil; nu e deloc “defaimare sociala” sa condamni public apartenenta cuiva la un partid sau partidul insusi care voteaza niste legi anti-constitutionale.

In fine, poate cea mai hilara parte a legii este aceea care spune ca “Defaimare sociala este fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate“. Ce inseamna, juridic, a fi pus in situatie de inferioritate?  Pentru a incrimina ceva, trebuie ca intreg continutul material al infractiunii sa fie clar stabilit prin lege Or, aici plutim intr-un vag juridic demn de ceata din mintea lui Dragnea. Daca ii spun unui pedesist ca Dragnea: esti incapabil sa intelegi Constitutia, eu il defaimez pe temeiul apartenentei sale la PSD?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: