Publicat de: Daniel Onaca | 9 noiembrie 2015

Aguridele zilei. Traian Băsescu

Din zicerile recente ale fostului președinte

Grigore Cartianu, Traian Băsescu, Laura Codruța Kovesi, Elena Udrea, CV Tudor, colonelul Dogaru

* M-a surprins ambasadorul SUA. A dat mesaj destabilizator, a zis că oamenii să stea în piață. Nu le-ajunge Moldova, Ucraina, mai trebuie și Romania destabilizată.

* Despre Kovesi: Păi, tu ce ai făcut 6 ani ca procuror general și 3 ani ca procuror-șef DNA dacă în România cea mai mare problemă e tot corupția?

* Ponta a plecat demn.

Considerațiile lui Grigore Cartianu în zece puncte

  1. Eu știam că Moldova și Ucraina sunt destabilizate de Rusia, nu de SUA.
  2. Nu așa se vorbește despre un partener strategic al României în cadrul NATO! Mai ales când cel care vorbește este fostul președinte al țării, cel care a insistat admirabil, în mandatele sale, pentru acest parteneriat strategic.
  3. Când americanii interveneau ferm pentru stoparea puciului borfașilor, în 2012, atunci nu destabilizau România?
  4. Dacă Laura Codruța Kovesi e atât de ineficientă, de ce a insistat președintele Băsescu s-o numească în funcții importante de mai multe ori?
  5. Corupția nu poate fi stârpită doar de către DNA, nici măcar de Justiție în general, mai e nevoie și de o conduită corectă a instituțiilor politico-administrative (Parlament, Guvern, Președinție, primării, prefecturi, consilii județene).
  6. Problemele cu Justiția ale Elenei Udrea și ale unor membri ai familiei Băsescu (fratele, ginerele) par să fi zdruncinat setul de valori pe care și-a bazat mandatele Traian Băsescu.
  7. Fostul președinte Traian Băsescu se plasează, ca prestație politică, cu mult sub președintele Băsescu, riscând să-i saboteze mandatele de la Cotroceni.
  8. Dacă o va ține în direcția asta (anti-America, anti-Justiție), va rămâne fără cel mai prețios electorat al său: cel care l-a susținut tocmai pentru că se manifesta ca pro-american și pro-Justiție.
  9. Prin mesajele din ultima vreme, fostul președinte se apropie tot mai mult de tripleta Ponta-Antonescu-Voiculescu din 2012 („puciul borfașilor”), de C. V. Tudor de odinioară și de colonelul Dogaru dintotdeauna.
  10. E mare nevoie de revenirea în forță a lui Traian Băsescu în prim-planul scenei politice. Dar de acel Băsescu care plasa România în direcția valorilor occidentale, nu de politicianul care în ultima vreme oferă tot mai multe accente antioccidentale!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: