Publicat de: Daniel Onaca | 11 noiembrie 2015

O substanță miraculoasă!

Virtuţile oţetului în gospodărie

 1. Distruge buruienile din grădină Aplicat cu atenţie pentru a nu distruge culturile folositoare, oţetul poate fi folosit pentru “arderea” buruienilor nedorite din grădine, acidul acestuia fiind deosebit de eficient pentru această sarcină.
 2. Îndepărtează mătreaţa. Aplicat după spălare, în combinaţie de o cană de oţet la două căni de apă caldă. Atenţie la scalpul sensibil deoarece poate provoca arsuri.
 3. Curăţă lentilele ochelarilor. Pentru a îndepărat urmele grase de pe lentilele ochelarilor, puneţi câte o picătură pe fiecare lentilă şi ştergeţi-le cu o cârpă curată.
 4. Îndepărtează petele de deodorant. Aceste pete se pot îndepărta prin spălarea manuală cu apă, detergent şi oţet.
 5. Îndepărtează negii. Se amestecă oțet din mere cu glicerină pentru a obține o loțiune ce aplicată zilnic pe negi duce la dispariția lor.
 6. Hidratează pielea. Adăugați 2 linguri de oțet în apa din cadă și veți vedea diferența.
 7. Reduce durerile din gât. Se pun două lingurițe de oțet într-un pahar cu apă și se face gargară 1 minut, apoi se înghite apa. Dacă durerea persistă, se repetă gargara de mai multe ori.
 8. Tratează arsurile solare. Aplicați oțet pe zonele pielii afectate de arsuri solari și frecați ușor. Roșeața se va diminua, la fel și senzația de mâncărime.
 9. Curăță mașina. Aciditatea și consistența oțetului curăță eficient praful și murdăria întărită. Aplicați oțet din abundență pe o lavetă și frecați bine.
 10. Te scapă de sughiț. Înghițiți o lingură de oțet și… adio sughiț!
 11. Împrospătează legumele. Dacă aveți legume cu părți mai ofilite și trecute, dar pierdeți foarte mult prin tăiere, pregătiți o soluție din apă și oțet și spălați legumele bine.
 12. Îndepărtează petele de transpirație. Cu o soluție ce conține o parte de oțet la 3 părți de apă, petele se curăță foarte bine.
 13. Alungă furnicile. Furnicilor nu le place oțetul deloc. De aceea, puneți picături de oțet bine plasate pe pragul ușilor sau pe coridoarele de acces în casă.
 14. Pregătește solul. Unele plante preferă solul acid care le ajută să aibă flori mai frumoase. Turnați câteva picături în ghiveciul respectiv. Atenție: studiați cu atenție ce sol preferă planta înainte de a turna oțetul.
 15. Îndepărtarea petelor de tutun de pe unghii. Aplicați câteva picături de oțet pe unghii și frecați bine cu o bucată de vată sau tifon. Petele vor deveni din ce în ce mai estompate.
 16. Curăță proteza. Acidul din oțet ucide multe din bacterii prin simpla atingere. Țineți proteza în apă cu oțet cât nu o folosiți.
 17. Curăță ustensilele. Turnați câteva picături de oțet pe furculițe, linguri, alte ustensile înainte de a le spăla.
 18. Îndepărtează mirosurile din borcanele folosite. Frecați bine borcanul cu oțet. Lasați-l să acționeze puțin, apoi spălați cu detergent de vase și clătiți cu apă din abundență.
 19. Curăță mobila. Mobila veche, în special cea de metal, își poate recăpăta frumusețea și luciul de odinioară curațată cu o soluție ce conține oțet și ulei de măsline.
 20. Îndepărtează petele de pe covoare. Turnați oțet pe pată și frecați cu o cârpă curată până dispar.
 21. Îndepărtează grăsimea veche de pe tigăi. Turnați oțet peste grăsime și frecați un pic.
 22. Dă luciu articolelor din piele. Curățați-le cu o soluție din oțet și ulei de in.
 23. Împrospătează aerul. Dacă adăugați în oțet ierburi aromate, obțineți un aer proaspăt, fără mirosuri neplăcute. Pentru frigider, turnați câteva linguri de oțet în apa cu care-l spălați.
 24. Ajută la curățarea peștilor de solzi. Frecați peștele cu oțet cu câteva minute înaite. Oțetul va acționa ca un lubrifiant, iar solzii se vor desprinde mai ușor.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: