Publicat de: Daniel Onaca | 4 Decembrie 2015

Patriarhia Română versus Remus Cernea

Argumente pro și contra

Marţi, deputatul independent Remus Cernea a depus o propunere legislativă prin care cerea ca statul să oprească finanţarea pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Propunerea mai sugera că ea ar trebui construită exclusiv din fondurile BOR. Parlamentarul român vrea să sisteze fondurile publice pentru construirea acestui lăcaş de cult faraonic, care nu serveşte alt scop, decât îmbogăţirea cultului ortodox. În virtutea faptului că România este un stat secular domnul Remus Cernea vrea ca BOR şi followerii ei să-şi finanţeze singuri clubul de rugăciune pe care doar ei îl vor frecventa.

Patriarhia Română protestează argumentând că nu vii pur şi simplu şi sabotezi mântuirea neamului românesc, doar pentru că spune Constituţia că statul trebuie să fie separat de biserică. Indignată, Patriarhia a publicat un comunicat de presă în care spune că „Dacă s-au găsit bani pentru Arena Națională, Teatrul Național și Biblioteca Națională, deși nu toți cetățenii merg la stadion, teatru și bibliotecă, tot așa se pot da bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului”.

Argumentul este subtil și dovedește că Patriarhia are un purtător de cuvânt nou, care a învăţat cum să dea comunicatelor de presă o aură de făţărnicie mult mai subtilă ca acum câţiva ani. Atâta doar că Arena Naţională, Teatrul Naţional şi Biblioteca Naţională sunt proiecte seculare. Catedrala nu e.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: