Publicat de: Daniel Onaca | 21 Martie 2016

Aguride servite de Ion Răducanu, deputat UNPR de Timiș

Te împiedici și-n Banat de dobitoci

Ion Răducanu, președintele filialei Timiș a UNPR are câteva opinii pe care le exprimă limpede:

– Despre demisia lui Gabriel Oprea din funcția de președinte al UNPR: „Decizia o fost surprinzătore pentru toată lumea, însă a fost făcută în maniera cu care generalul nostru ne-a obișnuit, cu onoare și demnitate.” Acum există pericolul ca „nava cu care călătorește UNPR de șase ani să intre în derivă din cauză că nu mai are comandant. Se zice că nimeni nu e de neînlocuit, însă preşedintele fondator al UNPR, Gabriel Oprea, va fi greu de înlocuit! A pus mai presus de orice interesele naţionale şi a fost un ministru eficient şi atent la nevoile celor pe care i-a reprezentat! A asigurat stabilitatea ţării şi a Guvernelor din care a făcut parte. A contribuit la consolidarea sistemului de apărare şi securitate naţională. De aceea, succesorii săi vor avea o sarcină dificilă – vor trebui să combată celebrele cuvinte brâncuşiene „sub umbra unui stejar nu creşte decât iarba!”

– Despre purtătorul vinei pentru demisia generalului: Vinovat este sistemul politic actual că a dorit ca Gabriel Oprea să părăsească alianța de centru-stânga și să-l lase pe Victor Ponta să-și rezolve singur problemele sale și ale PSD-ului. „A refuzat și, iată, unde a ajuns! Constrâns de circumstanțe greu de perceput, a părăsit prima scenă politică (sper că pentru scurt timp)”.

– Despre trecutul partidului său: Încă de la înfiinţare, UNPR a susţinut „cu loialitate şi corectitudine” toate alianţele, și-a respectat partenerii şi, în linia trasată de lider, nu a trădat niciodată nici valorile în care a crezut, nici pe cei alături de care a ales să meargă. UNPR a crezut în corectitudine, cinste și loialitate, dar a descoperit manifestări de trădare și de perfidie politică.

– Despre aliaţii politici (care au trădat UNPR-ul): „S-au jucat cu noi sau au jucat la cacealma. Așa a făcut și PDL, și PNL și, acum, PSD. Analizând perioada care a trecut de la semnarea protocolului de colaborare cu PSD, am ajuns la concluzia că relația dintre partidele noastre a devenit mai încordată, mai neprincipială, mai incorectă, mai falsă. (…) Sofocle spunea că perfidia atrage perfidie. Aşadar, ne vom continua (singuri) drumul nostru, canalizându-ne eforturile pentru sprijinirea şi susţinerea celor care cred în noi, celor care au nevoie sinceră de noi, celor care sunt recunoscători sprijinului pe care l-am acordat până acum”.

– Despre sarcinile de viitor ale UNPR-ului: „Nu avem timp de alegeri în partid. Nu trebuie să facem alegeri formale cu rezultate prestabilite. Trebuie să menținem spiritul democratic în partid, să hotărâm împreună în Comitetul Executiv  Național strategia viitoare a partidului și chiar reorganizarea acestuia, dacă se impune”. UNPR are obligația să meargă mai departe împreună, „unit și responsabil, pe drumul deschis de președintele fondator Gabriel Oprea. O nouă voință unică, trebuie să blocheze orice voință de grup.”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: