Publicat de: Daniel Onaca | 30 martie 2016

Din traista mea cu povești. Sfinții Ioan și Nicolae

Două feluri de participare

Brazi

Sfinții Nicolae şi Ioan Casian mergeau odată pe Pământ și se pregăteau să se înalțe spre liturghia cerească. Deodată, au văzut un nevoiaş, care se muncea să-și scoată carul înfundat în noroi. Omul împingea din greu, dar carul nu se urnea din loc. Sfântul Nicolae s-a grăbit să sară în ajutorul omului, dar tovarășul său și-a văzut de drum căci nu voia să întârzie la liturghie. Sfântul Casian a ajuns la timp ca să participe la liturghie. Sfântul Nicolae a ajuns abia pe la mijlocul ei. Așa cum era, cu țolul murdar, sfântul şi s-a aşezat ultimul în biserica raiului.

La sfârșitul liturghiei Dumnezeu le-a zis: Ioane Casiane, pentru că ai venit la timp, vei avea biserici închinate în numele tău, dar puţini oameni îți vor purta numele. Iar tu, Nicolae, pentru că ai ajutat pe omul cel sărman, vei avea patru sărbători peste an, milioane de oameni îţi vor purta numele şi zeci de mii de Biserici vor fi închinate în cinstea ta.

(preluată din cartea Diaconului Dr. Ioan Valentin Istrati, Sfântul Ierarh Nicolae mirul iubirii lui Hristos, Editura Pars pro toto, 2007, pp. 133-134)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: