Publicat de: Daniel Onaca | 6 Aprilie 2016

Un pumn de aguride. Conclavul dobitocilor

Catedrala

Reacțiile unor parlamentari privind impozitarea Bisericii și stoparea finanțării Catedralei Mânturii Neamului de la bugetul de stat.

Cele două legi ale lui Remus Cernea sunt pe ordinea de zi a Senatului de patru săptămâni, dar nu sunt supuse la vot, probabil de teamă că subiectul, chiar dacă sunt pro sau contra, îi va costa electoral pe parlamentari.

Secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi: Această lege ar crea o situatie de discriminare in raport cu principiul constitutional al libertăţii religioase fundamentat si prin legea cultelor în sensul că ar elimina posibilitatea sprijinirii financiare a unui singur lăcaș de cult din România.

Varujan Vosganian: Biserica face parte din educația noastră și din sănătatea noastră morală; propunerea lui Remus Cernea e un măr otrăvit; adevărata cultură românească se datorează mânăstirilor și bisericilor. Câți dintre dumneavostră nu ați vizitat catedrale și domuri? Și nu v-ați simțit bine? Constituie embleme ale civilizației europene. A dori să ai în România așa ceva nu e de neglijat.

Senatorul PSD Șerban Nicolae: A spune că nu trebuie să dăm bani pentru biserici e o demagogie.

Senatorul PSD Cristian Dumitrescu: Am căzut într-o capcană pe care unii ne-o întind, cum că ar trebui scoasă religia din școli, că a scazut încrederea în Biserică și exista un curent care generează astfel de dezbateri care au enorm de puțină susținere. Nu ne mai miră. E un proiect de lege nociv. Poate dacă îl respingem, descurăjam și pe unii colegi de-ai noștri să faca astfel de proiecte.

Ecaterina Andronescu: Sunt puține instituții care mai fac ceva pentru români, Biserica e una dintre ele și trebuie susținută.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: