Publicat de: Daniel Onaca | 22 mai 2016

Ultimile răspunsuri ale avvei de la Măcin (10)

Despre căi, călători și călăuze

Avva 2– Unor călători, veniți la el de departe, avva le-a vorbit astfel: Oriunde v-ați îndrepta, îngrijiți-vă să prefaceți călătoria voastră într-una lăuntrică. Pe de altă parte, cel ce călătorește înlăuntrul său va putea colinda întreaga lume.

– Unora care l-au întrebat, care este calea adevărului, le-a răspuns: Calea spre Adevăr este o trudă a inimii, nu a cugetului, iar călăuza cea mai bună este cunoașterea de sine. E bine să cunoaștem Adevărul dar să ne ferim a ne face idoli din propriile noastre adevăruri.

– Pe niște peregrini stăpâniți de frică i-a lămurit spunându-le: Privind lumea cu ochii încețoșați de frică, vedem o sumedenie de lucruri care ne stârnesc teamă și pe toate – fie că e cutremur, secetă, incendiu, boală sau orice altă nenoricire – le luăm ca pe o pedeapsă de la Dumnezeu.

– Unui călător singuratic i-a dezvăluit că însinguratul se amăgește cu gândul că se află pe drumul cel bun, dar că nu orice fel de singurătate e bună, ci doar aceea când ești singur fără să te simți însingurat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: