Publicat de: Daniel Onaca | 5 Iunie 2016

Poveștile bibliotecarului din munții Shkiperiei (5)

Eunucul

Sultanul și eunucul cel alergăreț

Un sultan de prin părțile Persiei s-a trezit odată că domnea pacea în ținutul său. Dușmanii cei răi de dincolo de fruntarii erau ocupați să se războiască între ei iar, între hotare, prostimea fusese puse cu botul pe labe într-atât de temeinic încât nu mai cârtea nimeni. Bun la suflet cum era, sultanul a socotit atunci că venise vremea să îşi satisfacă toate nevestele, fără excepție. S-a sculat așadar dis-de-dimineață, s-a îmbăiat, s-a dat cu uleiuri parfumate şi i-a ordonat eunucului să-i aducă prima nevastă. Eunucul dădu fuga la harem şi i-o aduse numaidecât.

Sultanul o primește în alcovul său, nu trece multă vreme și îl strigă iarăși pe slujitor: ”Eunuc! Adu-mi a doua nevastă!” Aleargă eunucul şi îi aduce altă femeie. După o vreme se aude iar vocea stăpânului: ”Eunuc! A treia nevastă!” Eunucul a înțeles că ziua aceea va fi una grea pentru el. Aleargă el gâfâind după o femeie cerută și i-o aduce și pe aceea sultanului.

Acesta o ținea în același ritm, nevestele se succedau fără întrerupere (sau, mă rog, la intervale regulate), eunucul își împlinea cu conștinciozitate atribuțiile, pe post de piston dute-vino, când, pe la a 70-a nevastă, sultanul îl strigă pe eunuc, dar acesta nu se mai prezintă la apel. Furios nevoie mare, iese acesta din cuibușorul său de nebunii și se duce să caute sluga cea leneșă. Colindă prin mai multe încăperi și, până la urmă, îl găseşte în salonul nevestelor. Întins pe pardoseală și fără suflare!

Tulburat de o asemenea nenorocire, sultanul a poruncit ca întregii afaceri să i se pună surdină, dar, după această nemaipomenită întâmplare, înțelepții de la curtea sa au desprins învățătura că nu sexul în sine te omoară, ci alergatul după femei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: