Publicat de: Daniel Onaca | 7 Iulie 2016

Hans Klemm, ”persoană non grata”

Melania Cincea despre ultima năzbâtie a dobitocului Năstase

Adrian Năstase îl urechează pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, pentru că diplomatul îşi permite să se exprime public pe teme de genul: securitate, democraţie, stat de drept, lupta împotriva corupţiei. Şi spune că România ar trebui să-l declare „persoana non grata” pe acest diplomat care „umileşte nu doar autorităţile statului român, ci şi pe fiecare dintre noi”.

  1. Întâi, să-i spună cineva d-lui Năstase că forma corectă e persona non grata. Parcă a fost ministru de Externe.
  2. Reacţia aceasta nu mă miră. Dar mă revoltă. Adrian Năstase a tăcut mâlc atunci când ambasadorul rus la Bucureşti, Oleg Malginov, lua atitudine, public, în dosarul “Lukoil” – în care compania rusă e cercetată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în valoare de sute de milioane de euro – şi, la scurt timp, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti ridica parţial sechestrul de pe conturile şi stocurile Lukoil. Nu înainte ca şi premierul de atunci, Victor Ponta, să-i ţină isonul. Tot public. Ce conta că era imixtiune în actul de justiţie? Dl Năstase a tăcut şi când ambasadorul rus, deranjat de un articol indigest pentru regimul Putin, se lansa într-o încercare vădită de intimidare a oricăror voci care se mai ridică împotriva stăpânirii de la Kremlin. „(…) nu este deloc necesar ca pe paginile publicaţiilor centrale să se dea cuvântul la orice bădăran.” „Bădăranii” fiind Vladimir Tismaneanu şi Marius Stan.
  3. Pe mine nu mă umilesc reacţiile ambasadorului Hans Klemm, ba chiar le apreciez. Iar A Năstase – rămas persona grata a PSD-ului şi după condamnările pe care le-a primit în dosare de corupţie – nu mă reprezintă. Şi, deci, nu poate vorbi în numele meu, ca spună „fiecare dintre noi.” Şi sunt convinsă că sunt mulţi, mulţi alţii care nu se simt reprezentaţi de dl Năstase şi nici „umiliţi” de ES Hans Klemm.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: