Publicat de: Daniel Onaca | 27 Iulie 2016

Voci din Banat. Tudor Duică

Despre administrația austro-ungară

O spun cu mare tristețe și rușine, administrația românească, din provinciile unite în 1920, a fost și este, cea mai proastă administrație dintre toate cele perindate din secolul al XII-lea, până azi. Mulți români nu vor să recunoască public acest lucru, de rușine, din orgoliu, de ciudă. Fiindcă ar trebui să recunoască că ungurii și austriecii, au gestionat mult mai bine Transilvania, Banatul, Partium-ul și Bucovina, decât am făcut-o noi românii. În ciuda unui naționalism păgubos, administrația austro-ungară a pus preț pe valoarea individuală a omului, pe cultură, pe educație, pe o administrație corectă!

Da, e adevărat că românii, per global, nu erau la nivelul maghiarilor sau sașilor, dar erau categoric peste nivelul românilor din Vechiul Regat. Să nu mai vorbim de calitatea elitelor românești din Austro-Ungaria. Sunt lucruri ce țin de evidență, de aceea sunt realmente consternat, cu câtă ură sunt primite astfel de opinii, de către foarte mulți români.

Anunțuri

Responses

  1. După cum administraţia (guvernarea!) din zilele noastre e cea mai slabă de după ’89 în contextul politic european şi mondial. Câţi recunosc asta? Sau ce facem pentru a ieşi cu bine din această situaşie?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: