Publicat de: Daniel Onaca | 1 August 2016

Surâsul de luni. Viață și destin

Despre succesul în afaceri

Patru prieteni așa… mai în vârstă, care nu se mai văzuseră de vreo 30 de ani, s-au întâlnit odată la un bar. Dupa ce băgat la bord mai multe băuturi, unul dintre ei s-a scuzat și s-a dus la toaletă. Cei trei rămași la masă s-au apucat să trăncănească despre copiii lor, ajunși cu toții la vârsta adultă și ei. Primul tip a spus:

– Fiul meu s-a ajuns bine. La început a lucrat pentru o firmă celebră unde s-a angajat pe treapta cea mai de jos a ierarhiei. După ce și-a terminat studiile economice însă, ascensiunea sa a fost rapidă așa încât în numai câțiva ani a ajuns în fruntea companiei. Acum este directorul acelei companiei și e atât de bogat încât i-a dat prietenului său un Mercedes nou-nouț de ziua lui.

– E grozav!, i-a luat vorba din gură unul din ceilalți doi amici. Fiu-meu nu o duce nici el rău. A început să lucreze ca simplu operator la o firmă de transporuri aeriane, dar după și-a terminat studiile la Academia de Aviație, a obținut diploma de pilot. Mai târziu, a devenit partener de afaceri al companiei iar acum deține majoritatea acțiunilor acelei societăți. E atât de bogat încât, de ziua prietenului săi i-a dărui un avion privat.

– Bafta lui, a zis al treilea, ridicând paharul în semn de noroc. Despre feciorul meu, ce să spun!? A studiat și el la o universitate celebră și a devenit inginer. A pus pe picioare o companie de construcții și acum e multi-milionar în dolari. De ziua prietenului său i-a făcut cadou o vilișoară de 30. 000 de metri pătrați, plasată în cel mai select cartier al metropolei.

Cei trei bărbați au continuat să de felicite reciproc pentru reușita odraslelor lor până când li s-a alăturat și al patrulea, întors de la toaletă.

– Tocmai vorbeam despre băieții noștrii, l-a lămurit unul dintre ei. Cum e cu al tău? Ziceai că și tu ai un flăcău

Cel întrebat dădu din umeri și le răspunse:

– Băiatul meu?… Ia… ce să facă!… E gay și lucrează ca dansator la bară într-un club de noapte.

Ceilalți trei au privit jenați unul la altul.

– E trist, ce să spun, făcu unul dintre ei, ca să zică și el ceva. Înțeleg că ești dezamăgit…

– Dezamăgit!?! Nicidecum, se învioră omul. Sunt foarte mândru de el și îl admir pentru felul în care a știut să se descurce în viață. Are tot ce-i trebuie, ba chiar mai mult decât ar fi  avut nevoie. Uite, de exemplu: de ziua lui de naștere – nu cu mult timp în urmă – a primit de la iubiții lui o vilă de 30, 000 de metri pătrați, un avion și un nou Mercedes nou-nouț.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: