Publicat de: Daniel Onaca | 24 Octombrie 2016

Surâsul de luni

Un bărbat demn de acest nume

5La sfârșitul lumii, se face coadă interminabilă la intrarea în Rai. Deodată… o voce de nicăieri, puternică, supranaturală, tună deasupra capetelor tuturor:

– Voi, toți bărbații blegi, care ați trăit toată viața sub papucul nevestelor, incapabili să luați vreo decizie, cât de mică, de capul vostru… voi, amărâților, care ați trăit vieți patetice, demne de milă, fără cojones, smeriți, ascultători și umiliți toată viața de neveste… voi, nefericiților, formați un șir în partea stângă a intrării! … Iar voi, bărbați adevărați, cei curajoși, puternici, plini de testosteron, cei care nu v-ați temut să vă arătați forța, să dominați lumea femeilor, să vă impuneți în fața lor, să fiți stăpâni pe viețile voastre… voi formați un rând în dreapta!

În partea stângă se formează un șir nesfârșit de bărbați cu capul plecat și umerii încovoiați a umilință. În dreapta, rămâne un singur bărbat, stingher… Uimire în rândul din stânga, confuzie maximă, rumoare, huiduieli… Unul din mulțime îi strigă înciudat:

– Băăă! Cum dracu ai reușit tu, bă, să-i ții piept nevesti-tii? Să trăiești liber, puternic, cu fruntea sus, ca un bărbat adevărat?! Să nu fii îngenuncheat?! Cum ai reușit, băăă, să rămâi în rândul din dreapta?!

– Nu știu… mie aici mi-a zis nevastă-mea să mă așez, răspunde omul încurcat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: