Publicat de: Daniel Onaca | 7 ianuarie 2017

Când un schizofren se sloboade la tastatura computerului

Scrisoarea actorului Florin Zamfirescu, în rol de Românie (profundă, mie-mi spui!), adresată românilor în preajma Crăciunului (Sursa: www.stirilekanald.ro)

„Dragul meu POPOR român! N-am crezut că voi scrie vreodată aceste rânduri. De mii de ani suntem împreună, am trecut prin vremuri teribile și totuși am rămas alături de tine, într-o căsătorie divină. POPOR de luptători, totuși cuminte, fără agresiuni și veșnic dornic de a-ți apăra valorile, îți voi aminti acum dovezile comuniunii noastre de peste trei milenii. Te-am sprijinit permanent, cu munții si văile mele, împotriva celor care au vrut să ne despartă! Ai fost trântit la pământ, odată cu moartea lui Decebalus. Ai zăcut o mie de ani, timp în care au trecut peste tine barbari care ți-au infestat gena ta sănătoasă cu tot felul de spurcăciuni. Acum ți se iau toate drepturile de a exista, ți se iau cuvintele și fecunditatea, iar tu nu vezi.

Umbli cu gura căscată prin vecini, crezând că acolo-ți va fi mai bine! Cum au reușit, Doamne, să-ți altereze fondul tău genetic în timp ce zăceai la pământ? Ce ai primit in ADN? Ce cromozomi blestemați ți-au stricat caracterul? Tu nu mințeai, nu furai, nu huleai, nu înșelai și nu fugeai din prima linie! Erai așa cum te învățase Zamolxis! Erai cinstit, harnic și iubitor de glie și de familie. Ce te-a schimbat? Nu vezi că ne pierdem unul de altul? Tu, POPOR român ești cel care dai bir cu fugiții! Nu-ți mai pasă de străbunii pe care i-am strâns la pieptul meu? Nu mai vrei ca nepoții tăi să se scalde în apele mele? Nu-ți mai plac bucatele pregătite de mine? Mă lași singură, la cheremul tuturor?

Mă simt tăvălită și necinstită de toti năvălitorii. Sunt violată și batjocorită, chiar în numele tău, bărbatul meu milenar și prost de bun! Ai încetat să mă iubești, deși ți-am fost soață credincioasă, cu o zestre ca nimeni alta. Ce te-a făcut să pleci în străini, să mă părăsești și să lași să fiu împărțită si hărtănită? Știi bine că eu nu am cum să mă apăr, de una singură! Ce să fac? Să aștept vremuri mai bune, când mă va iubi și pe mine cineva cu adevărat?

Te rog revino acasă! Hai să ne împăcăm, deși nu știu cu ce ți-am greșit! Hai să-i alungam pe cei care ne vor răul!  Hai să ne curățăm ogorul și casa! Hai să fim, în sfârșit, fericiți! E atât de ușor, numai să vrei și să-i promovezi pe cei care te respectă! altfel, parcă te văd, POPOR român, uitându-te peste garduri și plângând că n-ai știut să mă păstrezi, așa credincioasă cum ți-am fost.

Cea care te-a iubit întotdeauna, pictată pe icoane, cântată, alintată și totuși părăsită – ROMÂNIA.”

(Din motive de spațiu am eliminat sumedenia de puncte de suspensie cu care autorul și-a înțesat textul pentru a fi mai expresiv, probabil. Cuvintele scrise cu majuscule le-am lăsat așa cum le-a scris el. Deh!)

Florin Zamfirescu nu știe doar să întocmească scrisori mișcătoare. Actorul a candidat recent și în alegerile parlamentare din partea PRM, dar nu a obținut destule voturi pentru a pătrunde în Parlament.

Reclame

Responses

  1. Omul a sperat că se vinde și își va asigura pentru 4 ani un salariu la care nu ar fi visat ca actor. Parlamentul știm ca plăteste bine. A avut ghinion. Marea surpriză nu a fost că a căștigat PSD. Marea surpriză a fost că nu au intrat PRM, PRU și restul extremei drepte născute, la noi, din extrema stângă.Ghinion. Pentru actori se cheamă „flop”. Omul mai speră. 2020?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: