Publicat de: Daniel Onaca | 27 martie 2017

Gândul zilei. Dan Alexe

Dan Alexe 2Anti-europenismul intelectualilor români

Văd tot mai des, chiar și pe la oameni inteligenți, ideea obsesională că unii precum Monica Macovei și-au „turnat” țara la Bruxelles (vezi discuția despre justiția din România în Parlamentul European din 22 martie, cu Participarea lui Lui Liiceanu). Cică ar fi un soi de trădare de țară să te plângi la UE că ceva e în neregulă acasă.

Pe lângă faptul că asta arată inconștiență politică și geo-politică, pentru că fără UE România ar fi fost azi o Crimee mai mare, asta arată o mentalitate de gangster din curtea școlii, mentalitate rezumată perfect de Stelian Tănase, în vara puciului eșuat din 2012. Acesta îi infierase atunci retoric pe unii care trăseseră semnalul de alarmă față de abuzurile constitutionale ce se pregăteau in România. Scriind pe blogul lui cu ortografie fantezistă, Tănase îi numea pe acești oameni precum Monica Macovei „pîrîcioșii”… Pîrîcioși la Bruxelles.

Cei cu mintea hămesită de izolare patriotică (cuplată cu oportunism și sete de arginți), precum Tănase arată că și-ar dori un viitor izolaţionist, cu o Românie ca o sală de clasă în care trebuie să rabzi bărbătește umilinţele brutelor hohotitoare și ale învăţătorilor psihopaţi, fără să mergi să te plîngi la oameni întregi la minte din afară, pentru că dacă o faci, atunci ești un „pîrîcios“ sau un ‘turnător”… Mentalitate de gaşcă tîlhărească, desigur… o mentalitate în care România se opreşte și în spirit, nu doar geografic, la postul frontieră de la Nădlac. „Esti de-al nostru, cu noi crăpi.“

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: