Publicat de: Daniel Onaca | 20 Aprilie 2017

Aguride la desert servite de caricaturistul Ștefan Popa

Despre poporul român

Ștefan Popa* Poporul român nu îşi respectă oamenii de valoare, care s-au străduit să facă ceva, să se vorbească azi despre noi. Societatea românească nu-l caută pe omul de cultură, pentru că nu-l înţelege, nici nu ştie ce face. Sunt unii care se chinuie să aducă osemintele lui Brâcuși în ţară doar ca să crească în sondaje pe spatele lui. Brâncuşi, care s-a realizat în Franţa şi pe care România nu a dat doi bani.

* Românul e penal. Românii ar trebui să uite cuvintele legate de furt, jaf, hoţie. Când m-am dus într-un penitenciar, invitat să fac portrete, le-am spus celor de acolo: diferenţa dintre voi şi cei de afară este că pe voi v-au prins! Printre primele vorbe pe care copiii le învaţă în România este „furtul“: „Căţeluş cu părul creţ / fură raţa din coteţ“.

* Noi nu suntem un popor serios. Acum câţiva ani, m-am întâlnit cu câţiva oameni importanţi la Viena, care mi-au spus că românii ar trebui să ia în serios treaba cu Ţinutul Secuiesc, pentru că ungurii sunt oameni serioşi şi vom avea probleme. Şi uite că au avut dreptate. Nu ştiu ce or să obţină, dar totul se va baza pe neseriozitatea noastră.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: