Publicat de: Daniel Onaca | 9 Mai 2017

Aguride servite de domnii Paul-Dragoș Aligică și Adrian Papahagi

Dughinismul pe înțelesul tuturor (2)

De toate pentru toti: fara obligatii. Nu trebuie sa gadesti, nu trebuie sa fii informat, nu trebuie nimic. Ideal pentru analfabetii functionali care oricum, tot ce vor ei inteleg, din orice ar citi. Nu poti fi niciodata prea prost pentru dughinism. Este doctrina populara prin definitie. Doar traditia rusa cu combinatia ei de narodnicisme, teozofie, misticism si geopolitica, amestecate si dezaxate la scara cosmica, putea produce asa ceva. (P-D A)

„Gandirea” lui Dughin este un amestec incoerent de elucubratii, analfabetism politologic, jumatati si sferturi de idei, pe un solid fundal de sfertodoctism. Neexistand nicio preocupare pentru logica, mușteriul alege de pe taraba chestia la care are el acces, care ii place, pe care o recunoste ca a mai vazut-o pe internet, sau care pur si simplu il loveste atunci in moalele capului ca o revelatie existentială. O iei pe aia si pleci. Lasi restul acolo, oricum nu are legatura logica cu restul. Ii zici, la una bucata interpretare parapsihologica cu care iesi din bazar: „dughinism”. Altuia ii place literatura rusa. Bun. E si aia acolo. Dar medicina naturista, este? Este si aia. Orice e acolo. Asta e secretul succesului. (P-D A)

Feriți-vă de cei care vă vând naționalism și vă predică creștinismul la pachet cu dughinism! Imitarea lui Hristos și dragostea de țară nu au nimic de-a face cu ideologia bolșevică primitivă și violentă, care trece cu șenilele peste demnitatea umană și disprețuiește granițele și identitatea unei națiuni ca a noastră. Primitivism, violență, ideologie. Este radiografia clasică a cizmei sovietice, cu un aggiornamento pervers: au inclus abuziv ingrediente omise de tov. Lenin – tradiția națională și credința creștină, ambele într-o înțelegere rudimentară –, ca să mai pescuiască niște găgăuți. (AP)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: