Publicat de: Daniel Onaca | 8 iunie 2017

Agurida de la prânz. Marian Gârleanu

Numai Ceaușescu a făcut ceva în România

De 27 de ani aud mai mereu în jurul meu persoane care afirmă că numai Ceaușescu a construit ceva în România: el a făcut Casa Poporului, el a făcut metroul, el a făcut Canalul, el a făcut marile unități industriale unde oamenii aveau de muncă, el a făcut România respectată în lume și așa mai departe. Sunt unii români care-l laudă chiar în pridvorul bisericii; enoriași și arhierei care au uitat că Ceaușescu a dărâmat biserici cu sutele și a băgat oameni la pușcărie numai pentru că spuneau „Hristos a-nviat!“.

Am o întrebare pentru toți aceștia: noi, românii, unde eram când Ceaușescu ridica minunile mai sus pomenite? Dacă în SUA, de exemplu, un american ar spune că reședința președinților, Casa Albă, a fost construită de Lincoln, ar fi luat în râs. ”Păi mândria noastră de popor unde mai e?, ar spune ei. Noi, națiunea americană liberă, prin efortul nostru comun am construit tot ce se vede.”

Cu ce bani a ridicat Ceaușescu Casa Poporului? Au venit banii lui Andruța de la Scornicești? Nu! A construit pe banii și cu efortul plin de sacrificii al poporului român. Popor înfometat zi de zi, ținut în frig și teroare de către activiștii de partid. Acum, cei din urmă au pensii speciale, iar cei care au muncit din greu abia își duc zilele de azi pe mâine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: