Publicat de: Daniel Onaca | 6 Iulie 2017

Agurida de la prânz. Cristian Tudor Popescu

Crist. T Pop.Visul parlamentarilor nostri

Ceea ce doresc domnii parlamentari, domnii politicieni, clasa asta politică, este cât se poate de clar: năzuiesc din toată ființa spre statutul nomenclaturii de partid comunist din epoca de aur. Asta e funcția obiectiv ideală către care tind. Nu au reușit încă să refacă acest illo tempore, acest ideal – să fie ei de o parte și suboamenii de partea cealaltă (adică simplii cetățeni). Este un ideal de tip nazist, dânșii vor să fie un herrenvolk, un popor de stăpâni, de arieni, dacă înlocuim clasa cu rasa. Asta e ce vor domnii parlamentari și asta vor face în continuare.

Cum răspundem noi, simplii cetățeni? Ca un popor, în majoritate, de slugi hoațe, asta este poporul român, după cum arată rezultatele alegerilor. Un popor care își caută Kim Ir-sen-ul, Kim Jong-un-ul, Ceaușescul, pentru că avem vocație de nord-coreeni. Nouă ni s-a dat libertatea și nu știm ce să facem cu ea. E o povară pentru noi, iar democrația – o problemă greu de rezolvat.

Revoluția a fost o confuzie (…) Poporul acesta, în majoritatea lui, nu are nevoie de libertate. Nu prețuiește cinstea, onoarea, demnitatea, dreptatea (…) Cei care nu fac parte din această această majoritate se află în situația să se ia cu mâinile de cap, să se autoexileze, să se izoleze în propria lor țară sau să o părăsească.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: