Publicat de: Daniel Onaca | 1 februarie 2018

Agurida de după-amiază servită de domnul N Sârbu (2)

Surâsul vulpii în turbare (Sursa: redactia@argument-cs.ro)

Nu am văzut cum zâmbește cuceritor o vulpe, dar mi-e destul să-l văd, să-l aud pe dl Dragnea. Şi pe unul din ciracii săi, pe nume Codrin Ștefănescu. În stare să justifice orice demers ticălos cu o propoziție tot așa de simplă și îngrijorătoare ca aceea de la începutul articolului meu. Spune acest nou guru al stalinismului în România un memorabil „pentru că putem”! Tot vorbesc ei, ca justificare, de milioanele de votanți ai p.s.dragnea. Comentatorii au stabilit că aceștia vor fi fost vreo 3,5 milioane. Care însă au votat alte promisiuni, un alt program de guvernare, din care nu s-a realizat aproape nimic. Iar acum acesta va fi modificat, deci nu de alegători votat. Dacă acum acești 70 de mii de protestatari de pe străzile orașelor sunt de neglijat, noi celelalte 15 milioane de români, cei care nu v-am votat, nu contăm nimic? Cum să nu ne alăturăm și noi amarei confesiuni a lui Andrei Pleșu, constatând că nu mai înțelegem în ce fel de țară trăim.

Vom avea și mai mult un guvern al penalilor și nepricepuților. La Educație vine un nou ministru care are probleme cu gramatica și cu conflictul de interese. La sport ni se propune o fată cu părinții îmbogățiți din palincă, o milionară sexy (spune presa), care nu are nicio legătură cu sportul. Revine Rovana Plumb, care are dosar de urmărire penală și colegii parlamentari s-au opus să fie cercetată penal. După ce a fost nouă ani europarlamentar, Viorica Dăncilă spune că Iranul e în Uniunea Europeană. În acea comuniune de state unde am uitat noi că suntem și ce am promis la intrarea din 2007. Cu o figură și o exprimare stângace, de elev prins cu lecția neînvățată, nici beat și bătut n-ai cum să crezi că a fost profesoară și că va fi prim-ministru, de care să legăm planurile de viitor ! Cum să înțelegi o țară cu un asemenea premier, cu un asemenea guvern? L-aș întreba asta, ca un votant, și pe dl președinte Iohannis, care una vorbește și alta semnează, aburindu-ne cu un calm rău prevestitor.

Deși n-am văzut până acum nicio vulpe turbată, m-a ferit Dumnezeu, am auzit că sunt foarte periculoase, nu se mulțumesc să fie doar șirete. Mușcă, infectează grav, pot aduce moartea unui organism. În cazul nostru, un organism social. Semnele rele schițate mai nainte arată că lucrurile se precipită și se agravează. Să avem oare de-a face cu ceea ce n-am văzut până acum? Și nici nu credeam să mai vedem în România. Cu o dictatură, care echivalează cu un surâs al vulpii în turbare.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: