Publicat de: Daniel Onaca | 1 februarie 2018

Voci de pe Someș. Mariana Păvălan

A cui țară este România?

Transilvania există, trăiește, muncește și devine din ce în ce mai conștientă de identitatea și valoarea ei. Cu cât administrația, guvernul și clasa politică sunt mai corupte și incompetente, cu atât mai mult Ardealul își dezgroapă tradițiile, își întărește identitatea și merge mai departe.

Dacă vrem respectul tuturor maghiarilor, trebuie să câștigăm acest respect. Ia să ne gândim noi, bine de tot, acum România este într-o situație demnă, care să merite respect? Îmi este rușine de spectacolul de ură etnică la care asist de câteva zile. Îmi e rușine că am astfel de conaționali. De aceea eu, ca român, ca jurnalist și persoană publică, îmi cer scuze de la minoritatea maghiară pentru mizeria pe care o fac unii dintre conaționalii mei, în numele patriotismului și iubirii de țară. Niciodată iubirea de țară nu se poate măsura în ură, în agresivitate, în persecutarea altuia sau umilirea celui lângă care trăiesc în țara noastră

România nu e numai țara românilor. Este și țara sașilor din Sibiu, e și tara sârbilor de pe Clisura Dunării, a turcilor din Dobrogea, a șvabilor din Banatul Montan. E și țara rromilor din Ferentari. Nu are niciun român dreptul să spună cuiva de alta etnie să plece din România.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: