Publicat de: Daniel Onaca | 9 iulie 2018

A zecea istorie povestită de bibliotecarul de la cetatea din munții Shkiperiei

Răzbunarea magului Merlin

John, unul din cavalerii regelui Arthur, începuse de la o vreme să fie obsedat de sânii reginei. Într-una din zile, mistuit fiind de dorința sa, cavalerul nu a mai rezistat și i-a destăinuit secretul inimii sale magului Merlin. În loc de a-i da în vileag necuviincioasa pornire, magul găsi o soluție pentru a-l ajuta. Afacerea îl costa însă pe cavaler 1000 monede de aur! John acceptă fără să ezite. În dimineaţa următoare, magul Merlin îi arătă două flacoane. Unul conținea o pulbere urticantă iar celălalt antidotul. După ce îi povesti tânărului planul său, Merlin profită de momentul când regina se îmbăia și îi puse în rufăria intimă praf din cel chinuitor.

Imediat dupå ce se îmbrăcă, femeia simți, în zona pieptului, o mâncărime grozavă. La început încercă să-și ascundă jena dar, până la urmă, nu avu încotro și îi spuse regelui necazul său. Regele Arthur, la rându-i, îl convocă imediat pe doftorul-vrăjitor, pentru a-i cere un remediu la năpasta abătută asupra reginei. Merlin îi spuse stăpânului său că doar o salivă specială, aplicată timp de o oră pe locul mâncărimii, ar putea-o lecui pe sărmana femeie de neplăcerea ei. Tot el a mai adăugat că doar saliva cavalerului John are o asemenea însușire miraculoasă. Regele a cerut atunci ca tânărul să se înfățișeze numaidecât în iatacul soaței sale. John, care își luase deja antidotul pentru pulberea urticantă, nu întârzie să se prezinte în odaia reginei, gata să-i primească poruncile. Așa se face că John avu ocazia de a săruta – la ordinul  regelui –, timp de o oră întreagă, sânii femeii la care visase atât de multă vreme. Unde mai pui că îi fură aduse și mulțumiri pentru fapta sa!

Încântat de întâmplare, John dădu să se întoarcă la moșia sa. În drum spre poarta castelului, fu oprit de vrăjitor, care îi reaminti de datorie. John se prefăcu a nu ști despre ce era vorba, mizând pe faptul că magul nu-l putea da în vileag. Doar fusese și el complice la cele petrecute! Într-una din zilele următoare, un sol sosi în goană la moșia cavalerului. Purta cu sine un mesaj în care regele îi poruncea să se înfățișeze degrabă la curte. Vrând să afle amănunte, mesagerul îi destăinui că suveranul suferea de mâncărimi grozave prin părțile rușinoase ale trupului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: