Publicat de: Daniel Onaca | 26 septembrie 2018

O nouă istorie povestită de bibliotecarul din munții Shkiperiei

22. Dorința femeii

La biblă 1Un nobil putred de bogat a prins odată un tânăr supus care vâna pe domeniul lui. L-a aruncat în temniță și i-a spus că-l va elibera numai dacă îi va da un răspuns potrivit la întrebarea: ”Ce vrea de fapt femeia?” Tânărul și-a chemat mama, sora, verișoara, vecinele toate și le-a rugat să găsească ele răspunsul așteptat. Niciuna dintre femei însă n-a fost în stare să-i dea un răspuns mulțumitor. Până la urmă tânărul a chemat în ajutor o vrăjitoare. Una din alea bătrâne și urâte. Aceasta i-a promis că-i va da răspunsul corect cu condiția ca după ce va fi eliberat să o ia de soție. Neavând încotro tânărul a acceptat. Răspunsul dezvăluit de vrajitoare a fost : „Femeia, de fapt, dorește să fie stăpâna propriei sale vieți!” Boierul l-a eliberat imediat.

A urmat nunta și noaptea nunții. Însă mare a fost mirarea junelui când în patul nupțial a găsit o fată tânără și frumoasă care i-a spus:

– Pentru că te-ai ținut de cuvânt, jumătate de zi voi fi bătrână și urâtă iar cealaltă jumătate voi fi ca acum. Urmează ca tu să alegi în care jumătate de zi să fiu tânără și în care să fiu bătrână.

Tânărul căzu pe gânduri: „Să râdă toți de el văzându-l alături de o babă urâtă, iar noaptea să petreacă cele mai plăcute clipe cu o tânără fermecătoare, sau să se plimbe ziua, printre oameni, cu cea mai frumoasă fată iar noaptea?…”  În cele din urmă tânărul i-a spus să aleagă ea cum crede că e mai bine. Imediat a venit și răspunsul:

– Pentru că am găsit bărbatul care mi-a dat libertatea de a fi stăpână pe propria mea viață, voi fi tot timpul tânără și frumoasă!


Responses

  1. A republicat asta pe Trufe și Aguride.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: