Publicat de: Daniel Onaca | 16 martie 2019

Ultimile răspunsuri ale avvei de la Măcin (13)

* ”Vorbește-ne despre suferință și durere”, l-a rugat odată o femeie necăjită. ”Suferința, a spus avva, a fost lăsată pentru a da la iveală bucuria, căci lucrurile se vădesc prin contrariile lor. Moașa știe că atunci când nu sunt dureri, calea copilului nu poate fi deschisă. La fel: pentru ca un nou eu să se nască e nevoie de greutăți.”

* ”Ce înseamnă să fii supus?” l-a întrebat atunci un rebel. ”Supunerea nu înseamnă să fii slab sau nepăsător. Ea nu presupune nici predestinare, nici renunțare, ci înseamnă putere. În supunere stă adevărata putere. Cei ce se supun naturii vieții trăiesc în liniște și pace chiar și atunci când întreaga lume e tulburată.”

* Un altul a vrut să știe ce înseamnă soarta. Avva i-a răspuns și lui și tuturor celor care-l ascultau: ”Soarta nu înseamnă că viața cuiva a fost hotărâtă dinainte. A lăsa totul în seama sorții e semn de neștiință. Fiecare trebuie să se sârguiască întru a-și aduce prinosul la muzica lumii. Soarta e treapta pe care îți cânți propria melodie. Nu poți schimba lăuta, dar poți cânta pe ea mai bine sau mai rău.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: