Publicat de: Daniel Onaca | 19 martie 2019

O agurida servită de Oana Dobre-Dimofte

Gânduri stârnite cuiva de o privire

Totuși, privirea aia arogantă. Nici măcar bovină, că nu are pic de blândețe în ea. Privirea aia iute, care îți dă flit într-o secundă. Aia care spune că o doare în posterior de tot ce se întâmplă în țara asta de mai bine de doi ani. Aia care se uită la tine ca la ultimul fraier, când îi ceri o amărâtă de semnătură.

Privirea aia în care citești doar raftul din frigider de pe care urmează să-și ia ciorba să o încălzească. Și telenovela sau emisiunea stupidă care o să-i umple seara.

Privirea aia mândră să fie a unui gherțoi mândru de ignoranța sa. Nu știu care e femininul pentru ”gherțoi”, dar are ambele genuri. La feminin, imaginația și experiența scurtă din seara asta mă îndrumă ori spre permanent roșcat în păr, ori cu sprâncene model Nike. Privirea aia care e lacomă de un singur lucru: să nu știe, să nu vadă, să nu pățească.

Privirea aia chiar merită tot ce i se întâmplă. Merită să dea șpagă în spital ultimul ban. Merită să o ia la mișto orice deținător de vot contra unei pungi de făină. Merită să nu afle, vreodată, ce e aia demnitate. Merită să nu i se asfalteze strada. Merită să îi crească ROBOR-ul pentru televizorul în rate, la care oricum se uită numai la minciuni. Merită să emigreze pentru 1000 de euro pe lună. Merită să își ia țeapă și pe banii ăștia, de la vreo petardă de firmă de intermediere de contracte.

Privirea asta merită să trăiască în țara moluștelor. Merită să aibă un copil care, peste 20-30 de ani, fie să îi întoarcă o privire cu scârbă, fie să caute o firmă de intermediere de contracte. Privirea aia care se crede șmecheră, fără să știe că e a ultimului fraier. Indiferent de gen. Eu sper că până și privirea aia va primi, destul de curând, o țară ceva mai bună. Chiar dacă nu o merită și probabil că nici nu o dorește.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: