Publicat de: Daniel Onaca | 11 aprilie 2019

Agurida de joi servită de domnul Lucian Bureriu

Monstruoasa coaliție

Teocrația ortodoxă moldo-valahă se bazează pe unitatea de monolit dintre dreptcredincioși, conducerea superioară de Partid și de Stat, cel ales de Dumnezeu în simfonie cu Biserica Mântuirii Neamului. In Orient, Cel de Sus alege, unge un Conducator, care apoi are grijă de neam, pentru liber cugetători, cei de jos, el „este expresia subconștientului colectiv al maselor largi populare“. (Iliescu) In România s-a schimbat numai de ochii lumii Partidul unic cu democrația euro-atlantică, de facto devălmășia balcanică, clientelismul feudal al baronilor locali moldo-valahi au rămas intacte. Teocrațiile euro-asiatice de la Moscova la Mecca, Bangkok la București nu pot renunța la unitatea de nezdruncinat, conducător – parlament – guvern – justiție – biserică. La București vedem ca mimarea democratiei Occidentului, a dinastiei catolice germane și a președintilor ortodocși moldo-valahi nu poate înlocui cutumele Orientului.

Ce-i de făcut? In teocrațiile euro-asiatice apar spontan grupuri informale, care iau puterea când cel Ales nu se mai bucură de protecția Celui de Sus, sau de legitimitatea celor de jos, „a maselor“. Așa l-a înlocuit la Moscova, Stalin pe Trotzky, Brejnev pe Hrusciov, Putin pe Ielțin, la București, Carol pe Cuza, Ana Pauker pe Antonescu, Gheorghiu-Dej pe Pauker, Iliescu pe Ceaușescu.

Azi, „Statul Paralel Ilegitim“ este delegitimat de camașile albe (PSD) și nu e decât o chestiune de timp, când Dragnea îl va inlocui pe Iohannis și va cuceri toata puterea. Ce va face va atunci Occidentul? La Porțile Orientului cine călărește un tigru, nu descalecă, atunci când știe soarta lui Cuza, Zelea Codreau, Antonescu, Gheorghiu-Dej, Ceaușescu. Iliescu e la tribunal. Pe tânărul Heinrich Heine îl fascina felul cum Sultanul turc lăsa să fie strangulat Marele Vizir cu un șal de mătase, dar mai ales ușurința cu care găsea mereu altul, fericit să-i ia locul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: