Publicat de: Daniel Onaca | 15 iunie 2014

Legenda păsării colibri

Colibri

După ce a creat neamul păsărilor, Dumnezeu s-a uitat în jurul său și a văzut că au rămas, ici și colo, fragmente mici de pene. Nu a vrut să le arunce la gunoi, ci a decis să le folosească și pe acelea. A făcut și din ele o pasăre, dar pentru că era foarte mică s-a gândit să-i dea un dar deosebit: măiestria de a zbura în toate direcțiile; și orizontal, și vertical, și lateral, înainte și înapoi, în zig-zag, ba chiar și pe spate. Este singura pasăre care poate zbura în acest fel. Oamenii au numit-o „ pasărea colibri”.

Dar pentru că lui Dumnezeu tot i se părea că lucrarea sa nu era desăvârșită, le-a cerut celorlalte păsări ca, fiecare dintre ele să-i dăruiască măruntei zburătoare câte o pană colorată din propriul lor penaj. Când a văzut-o în straiul ei cel nou, soarele i-a spus: “Pasăre mică, straiul tău e alcătuit din dragostea suratelor tale. De aceea tu vei fi simbolul iubirii pe pământ iar la darurile lor, îl adaug și eu pe al meu: de câte ori razele mele te vor ajunge, penele tale vor străluci în lumina lor.”

Legenda spune că pasărea colibri nu apare niciodată în locurile întinate de răutate și de urâțenie iar Dumnezeu i-a dat și puterea de a crea leacuri pentru bolile trupești în potirul florilor.


Lasă un comentariu

Categorii